• Spoon või laminaat - millise ukse viimistluse valida?

      Ukse välimus ja konstruktsioon on sisekujunduse jaoks väga olulised - õiged uksed võivad rõhutada selle iseloomu ja luua ruumi, milles tunneme end vabalt. Maja siseuste valimisel tasub kaaluda tehnikat, milles need viimistleti. Spoonitud või lamineeritud - mis vahe on nende kahe tüüpi ustel ja kumb on parem valida?

       

      Täispuidust uksed on meie kodudes olnud edukad juba mitu aastat. Praegu võtavad nende koha üha enam spooniga kaetud mudelid - looduslik või sünteetiline. Nende tehnikate abil valmistatud uksed on vastupidavad ja esteetiliselt meeldivad ning saadaval olevate kujunduste ja värvide rohkus võimaldab teil valida viimistluse, mis on sobivaks taustaks või esiplaani kaunistamiseks. 

    • Mis vahe on spoonitud ja lamineeritud ustel ning kumb on parem valida?

       

      Mis on spoonitud ja spoonitud uksed?

      Spoon on õhuke loodusliku puidu leht, mis saadakse palgi välimise kihi lõikamisel (nn mehaaniline töötlemine). Kitsad tükid ühendatakse kokku puutüvest lõigatud järjekorras. See võimaldab teil suurepäraselt reprodutseerida puidu struktuuri ja selle tekstuuri ning samal ajal saada ainulaadse efekti. 

       

      Hilisema kasutamise tõttu jaguneb spoon spooniks ja spooniks. Esimest tüüpi kasutatakse loomuliku uksekattena. Selle paneelide paksus varieerub vahemikus 0,1 kuni 1 mm, kuid enamasti mitte rohkem kui 0,5 mm. Spoon on valmistatud suure läbimõõduga ümmargusest puidust, mis on eelnevalt valitud puidu kvaliteedi jaoks. Seetõttu on neil vähem defekte kui täispuidust. Spooniga uksi on ka odavam valmistada kui täispuidust uksi, kuid välimuselt sarnanevad nad nendega väga sarnaselt.   

       

    • Kõige tavalisem puiduliike kasutatakse tootmise spoonitud uksed on tamm, pöök, pähkel, tuhk ja mahagon. Kuid lisaks looduslikele spoonidele on turul saadaval ka modifitseeritud spoonid. See on saadud eksootilistest, kiiresti kasvavatest puudest, mida kasvatatakse Aafrika istandustes. Kuidas seda tehakse? Esiteks eemaldatakse saematerjalilt kõik defektid (näiteks augud ja värvimuutus). Seejärel need värvitakse ja pannakse spetsiaalsetesse plokkidesse, andes neile liimimise ja pressimise käigus sobiva mustri. Sel viisil saadud plokid paigutatakse vastavalt ja lõigatakse uuesti eraldi lehtedeks.Sel moel loodud modifitseeritud spoonil on eelis loodusliku spooni ees, kuna see tagab täiusliku püsiva varju ja tekstuuri korratavuse. 

         

      Kus spoonuksed töötavad?

      Spoonitud uksed on petlikult sarnased traditsiooniliste täispuidust ustega. Seega, kui meie kodukujunduse eelarve ei sisalda kallimate puidust uste ostmist, võime julgelt valida seda tüüpi loodusliku spooni. Saame neid kasutada kõikjal, kus tahame rõhutada puu loomulikku struktuuri ja sellele iseloomulikke jooni rõngaste kujul. 

    • Spoonitud uksed sobivad eriti hästi klassikaliste seadete jaoks. Näiteks beeži, valge ja pruuni summutatud varjundite hulgas on elegantsed Pol-skone Intersolid uksed . Tume varjund puudutusega pähkel ja freesitud kaunistused rõhutavad interjööri traditsioonilist iseloomu. Kuid see pole nende ainus eelis. Spoonuksed on valmistatud keskkonnasõbralikest materjalidest, nii et saame neid turvaliselt valida mitte ainult magamistoas, vaid ka lasteaias. Lisaks laseb looduslik spoonukse õhk läbi mikropooride ja loob soodsa mikrokliima meie neljas nurgas.

       

      Kui otsustame investeerida spoonitud ustesse, pidage meeles, et need on teatud kemikaalide ja pesuvahendite suhtes väga tundlikud. Seetõttu ärge kasutage nende puhastamiseks puidu või lamineeritud mööbli jaoks mõeldud tooteid ega alkoholipõhiseid tooteid - need võivad spooniukse pinna matiks muuta ja võlu kaotada. Nende puhastamiseks on kõige parem kasutada kergelt niisket lappi. 

    • Lamineeritud uksed, s.t. praktiline ja sünteetiline spoon. 

      Kuid sünteetika ei tähenda hullemat. Praegu kasutatavad uksespoonid on veetlevad oma värvide ja mustririkkuse poolest, nii et saame neid hõlpsasti oma interjööri väljanägemisega kohandada. Kaasaegsete katete veel üks suur eelis on see, et need peegeldavad puidu struktuuri ja värvi väga hästi. Tänu sellele saame nautida uste loomulikku ilmet, ilma et peaksime puidust uksi ostma. 

      Uksevineer pole midagi muud kui vaiguga koos hoitav tsellulooskiudude kiht. Materjal asetatakse ukselehele - seda saab rikastada ka täiendavate kaitsekihtidega. Siseustel kasutatavatest sünteetilistest spoonidest eristame kahte peamist tüüpi: CPL ja HPL. 

       

      CPL-laminaat on õhuke kiht, mis koosneb mitmest kihist kuumpressitud paberist, mis on immutatud spetsiaalsete liimidega ja kaetud kulumiskindla melamiinvaiguvaigiga. Seda eristab erakordne vastupidavus mehaanilistele kahjustustele ja ultraviolettkiirgusele.

    • Omakorda on HPL (kõrgsurvelaminaat) üks kõige vastupidavamaid mehaaniliste kahjustuste materjalidele. Seda toodetakse mitme või mitme impregneeritud paberi kihi pressimise käigus kõrge rõhu all ja väga kõrgel temperatuuril. Hõõrdumisele ja suurele kasutamisele vastupidav HPL-laminaat sobib kõige paremini uksekatteks avalikes kohtades, näiteks hotellides, koolides või kontorites.

       

      Millal peaksite valima lamineeritud uksed?

      Lamineeritud uksi saab edukalt kasutada väikeste lastega korterites. Need on suhteliselt kerged ja väga vastupidavad mehaanilistele kahjustustele. Meie lastel on neid palju raskem kratsida. Kuid kui see juhtub, saame kergesti vabaneda mis tahes kahjustustest - meil on vaja ainult saada spetsiaalsed vahad ja värvipliiatsid vistriku varjamiseks.

      Näiteks lasteriigis on Moduse uksed viimistletud DRE-CELL fooliumiga. 

    • Looduslikust toorainest valmistatud keskkonnasõbralik ja puitu jäljendav toode säilitab oma laitmatu välimuse aastaid. Selle erakordne paindlikkus hoiab ära pragunemise ja kriimustamise isegi raske eseme löömisel.

       

      Lamineeritud ukse pind on ka väga niiskuskindel. Sel põhjusel võime neid enesekindlalt kasutada veega kokkupuutuvates ruumides, nagu köögid või vannitoad. SMART-uksed leiavad seal oma koha . Need pole mitte ainult funktsionaalsed tänu lisatarvikute paigaldamise võimalusele, vaid ka väga vastupidavad. Need on kaetud tammevarjuga kilega ning neil on suurenenud kulumiskindlus ja niiskuskindlus. Nii et see on hea valik ka inimestele, kes jagavad oma nelja nurka lemmiklooma - koera või kassiga.

       

      Sünteetiline spoon on ka alternatiiv kallimatele puitustele. Saame valida tõeliselt tohutu värvivaliku, mis imiteerib seda looduslikku materjali suurepäraselt. Nordia ukse valimisel saame valida vahtra, pähkli, tamme või männi välimusega spooni. 

Infoliin +372 6730822 (10.30-19.30)

Kontaktid

Miks meie?

NEWSLETTER

Subscribe to the newsletter and be the first to know about premieres!
OK