• Roheline jõulude sümbol. 5 ideed kodus jõulupuu jaoks

      Koos jõulupuuga kutsume oma interjööri mitte ainult pidulikku õhkkonda, vaid ennekõike looduslikku rohelust ja ainulaadset aroomi. Kuidas valida endale sobiv puu ja kuidas seda kaunistada?  

       

      Jõulupuu kaunistamise kombel on pikk ajalugu ja see pärineb juba enne kristlust. See traditsioon tuli Poolasse 19. sajandi alguses Saksamaalt, kus protestandid, sealhulgas Martin Luther, hakkasid jõulupuud jõulupuud kaunistama. Meie läänenaabrid riputasid oma esimesed puud otse lae alla, ülevalt alla. 

       

      Aja jooksul võeti see komme vastu ka Inglismaal ja Prantsusmaal ning seejärel hakkas see levima teistesse Euroopa riikidesse. Igihaljas puu oli elu, taassünni ja viljakuse sümbol ning jõulupuu kaunistamine kuivatatud puuviljatükkide, piparkookide, sulgede või puhutud munadega pidi tooma

    • õnne tuleval aastal. Aastate jooksul on jõulupuu ehtimisest saanud loominguline mäng, kuhu kutsume sageli kogu pere.

      Traditsiooni kohaselt peate puu kaunistama veidi enne jõule, see tähendab jõululaupäeval. Loodusliku puidu ainulaadne võlu ja lõhn tähendab aga seda, et kutsume nad oma koju palju varem. Kuidas seda teha?

       

      Kodule jõulupuu valimine: kuusk, mänd või kuusk?

      Enne puu kaunistamise alustamist peame valima õige puu. Igal aastal ilmub Poola kodudesse üks kolmest liigist: kuusk, kuusk või mänd.

       

      Esimene köidab iseloomuliku koonilise kuju ja intensiivse vaigulõhnaga, mis haarab kiiresti kogu maja. Siiski tuleb meeles pidada, et lühikesed kuusenõelad langevad kiiresti. Nõuetekohase koduhoolduseta võib puu neist kõigist ilma jääda isegi paar päeva pärast jõule.

    • Kuus ei eralda nii tugevat lõhna, kuid sarnaneb kuusega väga - vähemalt esmapilgul. Selle oksad tõusevad sujuvalt ülespoole, mis muudab keerutajate ja jõulupuu kaunistuste riputamise lihtsaks. See on ka üsna vastupidav. Nõuetekohase hoolduse korral võib see potis püsida isegi mitu aastat. 

       

      Majesteetlik mänd paelub haruldaste pikkade okastega, mis korrapärase kastmisega kindlalt okstest kinni hoiavad. Kuigi selle roheline värv on vähem intensiivne ja veidi jahedam, korvab puit selle selgelt tajutava loodusliku lõhnaga.

       

      5 ideed kodus jõulupuu jaoks

      Pärast seda, kui oleme valinud õige jõulupuu tüübi ja paigutanud selle õigesse kohta, on aeg hakata seda kaunistama. Kuidas kaunistada jõulupuu nii, et see köidaks leibkonnaliikmeid ja looks meie kodus maagilise atmosfääri?

    • 1. Väga isiklik jõulupuu.

      Meie puu kaunistamiseks ei pea te poest baubleid ostma.  Ehteid saame teha oma kätega , lõigates, voltides ja kaunistades neid oma lähedastega. Jõulude ajal on meil lõpuks veidi vaba aega, et lasta oma loovusel lennata. 

       

      Kui tahame luua originaalehteid, ei võta see kaua aega. Nad töötavad muu hulgas kuldsesse või hõbedasse maalitud kreeka pähklitesse, kuivatatud apelsiniviiludesse, kommipulkadesse, omatehtud piparkoogiküpsistesse, õuntesse, paeladesse või gurlendidesse. Samuti saame hõlpsasti teha värvilisi paberkuule, lõigates välja ebatavalisi kujundeid või kasutades lihtsamaid origamitehnikaid. 


      Tänu omatehtud kaunistustele saab puust üks omalaadne - originaalne ja täiesti meie oma. Selliselt kaunistatud jõulupuu saab asetada džuuditrossikorvi, mis soojendab seestpoolt . Pärast jõule sobib see suurepäraselt ka teise toataime varjamiseks.

    • 2. Looduslikud ehted klaasist kapslites.

      Lisaks juba mainitud kuivatatud puuviljadele, küpsistele ja maiustustele saame oma jõulupuu kaunistada ka roheliste okste, rohuliblede ja isegi lehtedega. Piisab nende riputamisest klaasist nööpnõeladele, tänu millele näevad nad välja väga kerged ja originaalsed.

       

      Buli klaasist küünlajalad, mida saab hõlpsasti riputada meie kuuse, männi või kuuse okstele, aitavad puu kaunistada. Valime erineva suurusega nõud ja riputame need üles nii, et nad kõik saaksid huvitava rütmi. Küünalde ja jõulupuu tulede virvendavas valguses näevad meie looduslikud kaunistused välja nagu õhukujulised klaasist kapslid.

       

      3. Pulkadest valmistatud ökoloogilise puu idee.

      Kui otsime ökoloogilist puhkuseideed või meil pole kodus jõulupuu jaoks piisavalt ruumi, võime ... oma puu seinale riputada! Vaja on vaid mõnda erineva suurusega pulgakest või oksa, mille seome nööriga nii, et need moodustaksid väikese redeli.

       

    •  

      Lisaks võite pulgad puu kaunistada männikäbide, kuivatatud apelsinide, aniisitähtede või kaneelipulgadega. Tänu neile vallutab see mitte ainult oma esialgse välimuse, vaid ka soojendava aroomi.

       

      Pulgapuu saab riputada mitte ainult elutoas, vaid ka magamistoas või lastetoas . Tänu puuviljade ja vürtside aroomile püsib pidulik õhkkond majas veidi kauem. Vähem tähtis pole ka see, et originaalse ehte loomiseks on vaja teha käsitsi tööd - selle teostamine on väga lihtne ja ka kõige väiksemad pereliikmed saavad sellega hakkama.

       

      4. Looduslik ilus jõulupuu kodus.

      Rikkaliku aroomi ja värviga põnev jõulupuu on pühade ajal iseenesest ainulaadne sisekujundus. Meie puu ei vaja palju ilusaks. Värskelt lõigatud puu, mis jõululaupäeval koju toodi, avaldab muljet isegi siis, kui see on täiesti ilustamata. See jõulupuu idee töötab, eriti kui meie interjööris domineerivad soojad puittoonid või minimalistlik sisekujundus .

    • Tagasihoidlikud kaunistused aitavad esile tuua selle loomuliku ilu. Kaunista soojade valgustitega ainult paks lõhnav jõulupuu või kuusk. Džuudist köie kate täiendab seda lihtsat kompositsiooni. Sel viisil valmistatud jõulupuu saab paigutada geomeetrilisse metallkorvi Geo ja asetada elutoa keskele, kus seda ootavad kingitustega kotid. 

       

      5. Väikese interjööri jaoks mõeldud mini-jõulupuu idee.

      Isegi kui meil pole kodus piisavalt ruumi kuuse, kuuse või männi levitamiseks, ei pea me puust täielikult loobuma. Otsime üles väikese potis oleva jõulupuu, mis sobib isegi väikesele kohvilauale või kaunistab uusaasta lauda. 

       

      Saame oma mini jõulupuu kaunistada väikeste pallikomplektiga, mähkida vilkuvate tuledega või jätta selle täiesti ilustamata. Ümbritsetud klaasist küünlajalgade või roheliste okstega keraamiliste vaasidega tõstab see esile meie jõulukompositsiooni hubase iseloomu.

Infoliin +372 6730822 (10.30-19.30)

Kontaktid

Miks meie?

NEWSLETTER

Subscribe to the newsletter and be the first to know about premieres!
OK